Nowości:

Burgery

Mnóstwo jest dań, jakie przez kompozycje użyte do ich sporządzenia lub
ewentualnie wygląd bądź też zapach, mimo swoich gigantycznych walorów
smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a raczej
obrzydzenie. Wielu z nas tak reaguje na przykład na owoce morza,
szczególnie na ośmiornice, kałamarnice lub ewentualnie małże, pomimo
tego, że wielu smakoszy twierdzi je za naprawdę smaczne oraz godne
uwagi, jak pizza margherita a też uwielbiane spaghetti carbonara.
Innymi potrawami, do jakich wielu z nas nie umie się przekonać się
podroby, innymi słowy produkty mięsne wywodzące się z wewnętrznych
organów zwierzaków – przeważnie jada się wątróbkę, płucka czy także
cynaderki, innymi słowy nerki. W kuchniach wyspiarskich, zwłaszcza w
Irlandzkiej, podroby stanowią zdecydowaną większość jadłospisu i
najważniejszą część wielu potraw, pośród których znajdują się podroby
zwierzęcia zapiekane w jego żołądku. Brzmi to wprawdzie niezbyt
zachęcająco, jednak dania tego rodzaju posiadają oddaną rzeszę
entuzjastów, którzy gotowi są zjeść podroby przygotowywane w najbardziej
nawet ekstremalny sposób, nie bacząc na niepochlebne opinie innych. Dla
innych polecamy sernik – sprawdź sam!